Allt i hemmet 1969 Del 1


Så här står det till bilderna:
''Att vara okonventionell och tänka funktionellt är nästan stört omöjligt, åtminstone till första bosättningen. Massor av grejor ska man ha, massor hör till. Som skrivbordet. Det var ju så förr att blanda allt som hörde till fanns skrivborden. Ett i vardagsrummet eller herrummet eller biblioteket och ett i varje sovrum. Inget var egentligen tänkt för arbete.''


Det här vardagsrummet inredde allt i hemmet till en barnfamilj på tre barn.''Nu har hon äntligen plats och tid för sig själv och behöver inte plocka undan efter sig varje gång hon tar itu med något. Ändå kan hon bjuda på te och ett förtroligt samtal om någon tittar in. Det har är ett rum som passar henne.''

Det billigaste i rummet kosat 8:60kr och det var tapterna, och det dyraste var fåtöljerna som kosta 467kr styck vilket idag är ca 3610kr.


Så här fick gärna altarnerna se ut 1969.

Fula jotex

Jag har en Jotex katalog ifrån 1974 hemma. I den finns inget snyggt. Här har ni bilder på det fula 70-talet.


Oranga sakerSom jag skrev tidigare så fick jag hem en lampa och en vas. Här kommer bättre bilder.
Mer 70-tal än så här kan det inte bli eller vad säger ni?


Vas ifrån Åseda.

Ingen tid


Just nu har jag fullt upp med skolan. Därför har jag inte bloggat något. Allt i hemmet kommer upp på torsdag eller fredag. Idag fick jag hem ett paket med en lampa och en vas ifrån en snäll gubbe som hade ärvt massor av gamla saker ifrån sitt föräldrahem. På bilden ser ni lampskärmen till lampan. Bättre bilder kommer.

SnapsSnapsglas 70-tal 11 stycken för 45kr på tradera!

Allt i hemmetJag har tillgång till alla Allt i Hemmet tidningarna som har gjorts. Därför kommer det komma en ny kategori till bloggen där jag varje vecka kommer lägga upp bilder och information ifrån varje år. Jag tänkte ta åren 1969-1979 då det passar bloggen bäst. Så nästa vecka kommer alltså 1969!

Och så blev det två


Jag skrev för ett tag sedan att jag hade köpt en Eklund burk. Efter det hörde Annelie av sig att hon sålde en likadan burk för 75kr på deras loppis www.kvalitetsloppis.se så jag köpte den med!

Bland det bästa
Stor Bumling i fint skick 60kr!!!


Någon som vet vem som har gjort dom? Ålder?Här har ni lite av vad jag hitta igår. Jag hitta även coola glas plus burkar. Allt gick på 150kr!

Jag har glömt att visa er våran nya tavla som hänger i köket. Marimekko 1964 Isola.


Bra fynd!

Idag har jag gjort massor utav fina fynd! Bilder kommer imorgon så håll utkik!


RSS 2.0